Blog

Prizele inteligente: ce fac și cum să le folosești în casa ta

Prizele inteligente sunt unul dintre cele mai accesibile și mai ușor de utilizat dispozitive pentru casa inteligentă. Acestea vă permit să transformați aproape orice dispozitiv cu un întrerupător de pornire/oprire din casa dvs. într-unul automat care poate fi controlat printr-o simplă atingere pe telefon sau printr-o comandă vocală.

Ce este o priză inteligentă?

Prizele inteligente sunt o modalitate simplă de a automatiza dispozitivele cu fir din locuința. Pentru a-l configura, tot ce trebuie să faceți este să îl conectați la o priză și apoi să îl conectați la rețeaua dvs. Wi-Fi urmând instrucțiunile din aplicația compatibilă de pe telefon sau tabletă. Apoi, pur și simplu conectați un aparat cu fir, cum ar fi o lampă sau un ventilator, la priza inteligentă și acum le veți putea controla pe telefon de oriunde v-ați afla.

Care sunt beneficiile utilizării unei prize inteligente?

Pe lângă faptul că aduce un plus casei, prizele vă ajută să economisiți si bani la factura de energie electrică. Utilizând funcția de programare a aplicației pentru priza inteligentă, puteți programa lucruri, cum ar fi luminile, să se aprindă numai în anumite momente ale zilei când sunteți acasă, astfel încât acestea să nu irosească energie între timp.

Prizele inteligente sunt, de asemenea, utile pentru a vă menține casa mai protejată de pericolele de incendiu. Dacă folosiți zilnic articole alimentate cu energie electrică, cum ar fi un fier de călcat, puteti deconecta de la distanta, de pe telefon, dispozitivul. Așadar, în cazul în care te apuci de treabă și îți dai seama că în graba ta de a ieși pe ușa ai uitat ceva în funcțiune, priza ta inteligentă îți poate salva ziua.